Bijna uitgekleed

In het eerste deel van de finale krijgen ontwerpers Gretchen, Mondo, Michael C en Andy zes weken en 9000 dollar om tien stukken te maken voor de grote show op de New York Fashion Week. Vlak voor het spektakel begint, wordt alsnog een van de ontwerpers naar huis gestuurd…

Carrières
Volgende week is de winnaar bekend. Winnen betekent niet automatisch succes, maar veel Project Catwalk-winnaars (en finalisten) zijn goed terechtgekomen. De nummer 2 van seizoen 1, Kara Saun, ontwerpt kleding voor televisieprogramma’s en heeft beroemde cliënten als Snoop Dogg en Project Catwalk-presentatrice Heidi Klum (foto).

Blijvertjes
De meest veelbelovende deelnemer tot nu toe is de winnaar van seizoen 4, Christian Siriano. Hij ontwierp voor Puma, verkocht zijn kleding aan het prestigieuze warenhuis Saks Fifth Avenue en heeft een make-updeal met Victoria’s Secret. Tim Gunn noemde hem de nieuwe Marc Jacobs. Ook de winnaar van seizoen 6 Irina Shabayeva lijkt een blijvertje. Ze mocht dit jaar weer haar collectie op de New York Fashion Week laten zien en verkoopt haar kleding op internet.

Meer over:

Reageren