Bilal is trots op homo-erotische scène in GTST

28 september 2012 13:24 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De Turkse acteur Sinan Eroglu (25) die Bilal Demir speelt in Goede Tijden Slechte Tijden, is overstelpt met complimenten na zijn homo-erotische scène in de soap.

Bilal zat een tijd in de kast maar woensdagavond besprongen hij en Lucas elkaar. En de heren gingen lekker los met veel gezoen en gestreel.  „Ik hield rekening met een stortvloed aan negatieve reacties van allochtonen, maar krijg vooral complimentjes”, zegt hij in een interview met het AD. 1,8 miljoen kijkers zagen de scène in GTST.

Allochtone homo's

In het interview zegt de van oorsprong Turkse acteur Eroglu dat hij de rol meteen zag zitten. „Ik zie het als een uitdaging om Bilal zo geloofwaardig mogelijk neer te zetten. Ik hield serieus rekening met negatieve reacties, omdat homoseksualiteit onder allochtone mannen anno 2012 nog lang geen geaccepteerd fenomeen is. Maar sinds ik als moslimpersonage met de nodige moeite uit de kast ben gekomen, vallen de reacties erg mee.”

Emancipatie

Zijn rol blijkt zelfs een sociaal-maatschapplijk zeer verantwoord: „Mensen vinden dat ik met deze controversiële rol juist respect afdwing en een bijdrage lever aan de homo-emancipatie en -acceptatie in Nederland.”

 

Meer over