Bill Cosby: 'Ik ben niet dood'

Even ging een schok door de Amerikaanse tv-wereld, toen maandagavond bekend werd dat acteur Bill Cosby zou zijn overleden. Het duurde echter niet lang voordat de 73-jarige acteur zichzelf via Twitter weer levend meldde.

Het was niet de eerste keer dat grapjassen op het internet het gerucht verspreidden dat de ster van The Bill Cosby Show zou zijn overleden. En het lijkt erop dat het nu een trend wordt om de acteur als overleden te vermelden: dit was al de vierde keer.

Broncheck
De daders werken vaak op dezelfde manier. Door valse nieuwsberichten te verspreiden via Twitter en nieuwsgroepen, vallen zoekmachines snel te manipuleren.

Wanneer showbizmedia er dan lucht van krijgen en aan het zoeken slaan, komen ze snel uit bij meerdere vermeldingen van hetzelfde nieuws, en nemen het voor waar aan.

Moeite
Zodoende waren er maandag verschillende media die de acteur als overleden vermeldden. Het kostte Cosby verschillende tweets (berichtjes op Twitter.com, red.) en zelfs een telefoontje naar de talkshow van Larry King op CNN, om zichzelf weer als levend te laten beschouwen.

Gekheid
Aanvankelijk nam Bill het nieuws goed op, en maakte hij een grapje door te verwijzen naar een mobiele telefoon-applicatie die zijn naam draagt. Later tweette de acteur echter: "Geëmotioneerde vrienden beginnen me nu te bellen over deze verkeerde informatie. Aan de mensen die achter deze gekheid zitten: ik geloof niet dat jullie begrijpen hoe kwetsend dit is."

Pas toen de acteur zijn stem ook liet horen bij Larry King, gingen de laatste media overstag en verdween het nieuws weer snel van het toneel.

Waarom men het steeds op deze acteur gemunt heeft, is niet bekend.

Reageren