Bimbo's en boerka's krijgt vervolg

De NPS thema-avond Bimbo's en boerka's, in 2007 nog spraakmakend gepresenteerd door 'de meiden van halal', komt terug op tv. In de tweede versie van het programma komen echter niet alle drie de meiden terug.

Over de gasten is volgens de NPS nog niks bekend. De presentatoren zijn Jeroen Pauw, en dit keer slechts één meid: Esmaa.

Bimbo's en boerka's 1 (2007)
De NPS-moslima's Esmaa, Jihad en Hajar Alariachi werden beroemd als de voorvechters van moslims op de Nederlandse tv. Hun programma heette 'De meiden van halal'.

De meiden presenteerden ook een thema-avond over het moslimgeloof in de Nederlandse samenleving. In Bimbo's en boerka's werd het snijpunt van geloof en maatschappij opgezocht, en werd er gediscussieerd over de veranderende Nederlandse samenleving.

En toen kwam Hans langs
Het programma was opvallend, maar kwam pas écht in het nieuws toen de drie een aanvaring hadden met cabaretier Hans Teeuwen.

Teeuwen gaf in het programma zijn mening en zette de drie meiden te kijk door ze uiteindelijk sprakeloos achter te laten. Het fragment ging op internet als een lopend vuurtje rond. Bij 'Extra' hieronder zie je het beruchte fragment, dat gekozen werd als tv-fragment van het jaar.

Reageren