Binnenkort bij jou op tv!

12 juni 2008 12:33 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De eerste berichten over nieuwe programma's die dit najaar van start gaan druppelen langzaam binnen. Maar gelukkig gaat er in de zomer ook nog genoeg van start, zodat we niet naar die eindeloze herhalingen hoeven te kijken. Hieronder een lijstje van wat we tot nu toe hebben opgevangen.

Het moment van de waarheid
Bij RTL 4 kunnen we ons in het najaar gaan verbazen over het nieuwe programma Het moment van de waarheid, gebaseerd op het succesvolle Amerikaanse The moment of truth. In deze show worden kandidaten aan een leugendetector gezet. Vervolgens moeten ze antwoord geven op de meest intieme en persoonlijke vragen, waarbij je door de waarheid te vertellen veel geld kunt verdienen. Wie het programma gaat presenteren is op dit moment nog niet bekend, maar het zou ons niks verbazen als Beau van Erven Dorens deze taak op zich neemt.

Wil je jezelf kandidaat stellen voor deze confronterende show? Meld je dan aan op de Het moment van de waarheid-website van RTL 4

Om alvast een voorproefje te geven (zodat je weet waar je aan begint):


Frank Evenblij.JPG © VARA
Bloot, zweet en banen
Frank Evenblij, bij het grote publiek bekend als jakhals Frank van De wereld draait door krijgt vanaf 27 juni een programma bij de VARA op Nederland 3. In Bloot, zweet en banen moet de razende reporter in negen weken tijd zes werkeloze mannen omtoveren in strippers. Denk aan de film The Full Monthy en je weet wat ons te wachten staat.

Frank: "In Nederland lijkt een baan vanzelfsprekend, maar ik realiseer mij dat er soms maar een paar tegenslagen nodig zijn om die zo vastgeroeste baan te verliezen. De weg terug is veel zwaarder. Dat vergt zelfkennis, doorzettingsvermogen en lef." Strippen zou niet onze eerste keus zijn, maar vooruit.

frits-barend.jpg © Paul Blank
Op weg naar goud
Frits Barend komt vanaf 3 juli met een nieuw sportprogramma bij 50+-omroep MAX: De weg naar goud. Vanuit het Olympisch Stadion selecteren Olympische sporters een top vijf van inspirerende sportmomenten uit. Daarnaast wordt er gepraat over hun dromen, ambities en teleurstellingen. "Het is voor MAX voor het eerst dat we een sportprogramma maken en daar zijn we trots op. En dat het dan ook nog gepresenteerd wordt door Frits Barend is een enorme eer", aldus Jan Slagter, directeur van omroep MAX.

basheijne_239647a.jpg © Vincent Mentzel
Zomergasten
De zomer is natuurlijk niet compleet zonder Zomergasten van de VPRO, dat vanaf zondag 27 juli weer iedere zondagavond te zien is. De presentatie van het avondvullende live interviewprogramma ligt dit jaar in de handen van Bas Heijne. Na afloop wordt, net als in 2007, weer een door de zomergast gekozen film vertoond. Ronald Plasterk, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bijt dit jaar het spits af.

12_mk070826_Thomas_Berger_F6B2741.jpg © Mark Kamphuis
Fans!
Als laatste hebben we een goed bericht voor alle diehard fans die Nederland rijk is: SBS 6 is op zoek naar jou! Voor een nieuw programma - dat gepresenteerd zal worden door Thomas Berge - zoeken ze de grootste fans van artiesten, acteurs, sporters en zelfs politici. Verder is er nog weinig over bekendgemaakt, maar we houden je natuurlijk op de hoogte.

Heeft dit korte bericht je geprikkeld en wil je graag eens op televisie komen?
Geef je dan op bij SBS6 voor Fans!

Meer over