Biografie Patricia Paay in bestsellerlijst

Het mediaoffensief rond de lancering van haar biografie heeft Patricia Paay geen windeieren gelegd: het boek is binnen een week al tot bestseller gebombardeerd.

'La Paay', geschreven door Bert van der Veer, komt deze week binnen op de 56e plek van de bestsellerlijst van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Succesvolle sexy promotietoer

Afgelopen vrijdag presenteerde Patricia het boek en ging daarna op een korte promotietoer. Zo was ze onder meer te gast bij De Wereld Draait DoorSpuiten & Slikken (foto),  Eva Jinek Op Zondag, en Life4you om over het schrijfsel te praten. Al snel zorgde haar verhalen over bedpartners als de vergeetachtige Waylon, David Bowie en de minstens zo vergeetachtige John de Mol voor de nodige ophef en die deed vooral de kassa flink rinkelen.

"10.000 exemplaren verkocht"

Volgens haar uitgever zijn er sindsdien al ruim 10.000 exemplaren verkocht. Er wordt inmiddels gesproken over een tweede en zelfs derde druk van het met seksuele anekdotes doorspekte levensverhaal van de 64-jarige zangeres. 

Heleen van Rooyen doet het beter

Toch is het altijd baas boven baas. Heleen van Royen lanceerde haar nieuwste boek De Hartsvriendin een dag later, maar komt desondanks op de achtste plaats de bestsellerlijst binnen. Dit maakt haar roman over het leven van de ongelukkige huisvrouw Yvonne de hoogste nieuwe binnenkomer. 

Meer over:

Reageren