Blessuregolf in SYTYCD

Als je meedoet aan de Amerikaanse So You Think You Can Dance, weet je dat je tot het uiterste moet gaan als je wilt winnen. Dat doen veel deelnemers dan ook, soms met pijnlijke gevolgen.

Twee weken geleden speelde zich iets zeer ongelukkigs af in So You Think You Can Dance: deelnemer Alex 'Freaking' Wong blesseerde zich aan zijn achillespees, en moest de strijd staken, lang voordat hij eigenlijk geëlimineerd zou moeten worden.

Fysiek
Het leek een tragisch ongeval. Dat dat niet helemaal het geval was, bleek de afgelopen weken. Eerst verliet kandiddate Ashley Galvan de talentenjacht, met een pijnlijke rib. Alsof dat nog niet genoeg was, bleek later ook haar concullega Billy Bell een knieblessure te hebben.

Natuurlijk zijn er altijd blessuregevallen in een fysieke show als SYTYCD, maar drie van die gevallen in drie afleveringen is toch wel een beetje teveel van het goede. Amerikaanse showbizmedia beginnen zich dan ook af te vragen of de sterren in spé niet te hard werken.

Vier keer optreden
Het is een feit dat dit seizoen een stuk zwaarder is dan voorgaande seizoenen. Al in week drie moesten de dansers solo-moves doen, en al in week 4 moesten ze in tweetallen dansen.

Vanaf nu moeten de deelnemers zelfs vier keer per avond een optreden houden, waarvan er minstens twee blessuregevoelige dansmoves bevatten. Als je het zo bekijkt, is het natuurlijk een behoorlijk gevaarlijk programma...

Reageren