Blik op de Weg scoort bijzonder goed

Op Twitter reageerde Frits Sissing verbaast over de hoge score van zijn Blik op de weg. De herhaling van het programma behaalde bijna een miljoen kijkers en daarmee de vijfde plek in de kijkcijfer top 25.

Dat herhalingen goed scoren is ook voor Linda de Mol geen verrassing. De herhaling van haar Ik Hou Van Holland moest met 1.2 miljoen kijkers alleen het Acht Uur Journaal van de NOS voor zich dulden.

Herhalingen geen bezwaar
Herhalingen zijn sowieso zo goed als onvermijdelijk. Waarschijnlijk speelt het matige weer een grote rol in de relatief hoge kijkcijfers voor oud materiaal. Vooral Nederland 1 komt er goed mee weg. Zo schraapt een herhaling van comedyserie Kinderen Geen Bezwaar een meer dan respectabele 809.000 kijkers bij elkaar en heeft de herhaling van Frans Bauers Bananasplit zelfs tegen Ik Hou Van Holland nog 784.000 mensen weten te boeien. Ik vertrek komt zelfs boven het miljoen uit.

Nieuw is niet per se beter bekeken
Tussen alle herhalingen door zijn er ook nieuwe programma's, maar die zijn niet per se beter bekeken. 14 juli is een nationele feestdag in Frankrijk, maar voor de twee Tour de France programma's is er weinig reden tot feesten. Tour Du Jour moddert met 76.000 kijkers in de marge van het klassement en nestor Mart Smeets behaalt met zijn Avondetappe exact hetzelfde aantal kijkers als Kinderen Geen Bezwaar: 809.000.

Is er nog goed nieuws? Jazeker! De Stabilo Spelingstrijd blijkt qua kijkcijfers allesbehalve stabiel. Goed nieuws voor Lieke van Lexmond die na twee afleveringen rond de 500.000 kijkers te hebben gescoord nu met 766.000 kijkers eindelijk weer in de lift zit .

Top 5 van zaterdag 14 juli:

1. Het Journaal van 20.00 uur (Ned. 1) – 1.8 miljoen
2. Ik Hou Van Holland (RTL 4) – 1.2 miljoen
3. Half acht nieuws (RTL 4) - 1.05 miljoen
4. Ik vertrek (Ned 1) – 1.02 miljoen  
5. Blik op de weg (Ned 1) – 993.000

Reageren