Bloed Zweet & Tranen is dé nieuwe SBS 6-talentenjacht

29 Maart 2013 10:33 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In de nieuwe talentenjacht Bloed, Zweet en Tranen zoekt SBS 6 dé nieuwe volkszanger van Nederland. Roxeanne en ­André Hazes jr. vertellen.

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl
Meer film & serie nieuws

Jeroen van der Boom presenteert het programma; Gerard Joling en Danny de Munk maken deel uit van de jury. Maar de opvallendste gezichten in de Bloed, zweet en tranen-jury horen toe aan de Hazes-telgen Roxeanne (20) en André jr. (21). Zij voelen het bloed van de grootste en populairste volkszanger aller tijden door hun aderen vloeien en zingen zelf ook een aardig moppie mee. Ze kunnen dus als geen ander ­bepalen waaraan een nieuwe volksheld moet voldoen. ­Televizier sprak met het stel over hun eerste grote tv-klus.

 

Roxeanne Hazes

 

Hoe werkt Bloed, zweet & tranen?

"Ik vorm een juryduo met Gerard Joling en Dré met Danny de Munk. We hebben alle vier de ‘ik geloof in jou’-knop. Wanneer iemand optreedt en beide juryleden drukken, komt diegene in dat team. Per show gaan er twee mensen door naar de finale.”

Is er wel genoeg talent?

"Ik treed heel veel op en waar ik ook kom, zijn genoeg goeie zangers die schnabbelen. Het volkse genre is heel breed. Je hebt schlagerzangers, mensen die André Hazes zingen of in de stijl van Gerard Joling.”

Hoe vaak treed jij zelf op?

"Bijna elk weekend. Soms solo, maar ook veel samen met m’n broer en dat vind ik het allerleukste. We schelen maar een jaar en hadden een tweeling kunnen zijn. We hebben nooit ruzie en ik kan oprecht zeggen dat hij m’n beste vriend is. Ik draai ook als dj op feestjes en dan lig ik rond 7 uur op bed. Maar ik ben nog jong, dus dat moet kunnen.”

Dus je luistert niet alleen volkse muziek?

"Ik ben een muziekliefhebber. Ik houd ervan los te gaan op festivals, maar ga ook graag naar de kroeg. En ik houd ook van klassieke muziek, heb zelfs een klassieke cd in de auto. Niet dat ik die elke dag luister, maar toch. Ik wil niet kiezen. Er is wel een verschil tussen muziek zingen en draaien. Wanneer je zingt, geef je jezelf veel meer bloot. En ik ben met volkse muziek opgegroeid, dus dat zal ik blijven zingen.”

Jij en je broertje treden veel op, moeten jullie dan nog ­werken voor de kost?

"Dat willen we zelf, we willen niet teren op wat papa ons heeft nagelaten. Maar laat ik het zo zeggen: we lijden hoe dan ook geen honger.”

Jullie zoeken geen nieuwe André Hazes in Bloed, zweet & tranen.

"We zoeken niet iemand die m’n vader nadoet. De kandidaten moeten zichzelf zijn. M’n vader vond het vreselijk als iemand opkwam met dezelfde zwarte hoed en leren jas die hij droeg. Hij vond het leuk als iemand een liedje van hem zong, maar dan als zichzelf.”

Is het niet moeilijk dat het de laatste tijd zo veel over je vader gaat? Eerst de musical, nu het programma.

"Vroeger had ik het er moeilijk mee, nu vind ik het heel mooi dat mensen nog steeds aan hem denken. Vooral dronken mensen komen met goede verhalen. Dan zeggen ze bijvoorbeeld dat ze bij hem in de klas hebben gezeten. Maar dat hebben nu al zo veel mensen gezegd, dat die klas wel heel groot moet zijn geweest. Want zo lang zat m’n vader niet op school.”

 

André jr. (Dré) Hazes

 

Waar verheug je je het meest op?

"Natuurlijk op de kandidaten, het talent, maar ook de sfeer onderling. Ondanks dat het programma een serieuze zoektocht is, zal het ook vol humor, grappen en grollen zitten. Daar kijk ik erg naar uit!”

Jij vormt een jurykoppel met Danny de Munk. Kunnen jullie het goed vinden?

"Danny en ik kennen elkaar al een tijdje en vanaf dag één klikt het tussen ons, ook omdat we hetzelfde gevoel voor humor hebben. Ik wilde daarom ook erg graag met hem in het team. Danny is de grote broer die ik nooit heb gehad.”

Denk je dat er genoeg talentvolle volkszangers rondlopen?

"Ik denk dat er ontzettend veel talent rondloopt van wie we nog veel gaan horen. Als je in Amsterdam een willekeurige kroeg binnenloopt, zie je verschillende zangers achter de bar zingen. Die hebben allen een eigen geluid; dat wordt zwaar onderschat. ”

Zingen jullie ook in de show?

"Natuurlijk! Samen met onze partners en de kandidaten. Alle combinaties zijn mogelijk. Dat maakt het alleen maar leuk.”

Is volkse muziek je passie of draai je thuis alleen hardcore techno?

"Ik luister thuis voornamelijk naar de muziek van mijn vader. Dat is de muziek waarvan ik blij en verdrietig tegelijk word en waarvan ik ook echt geniet. Papa’s muziek is puur en echt. Ik ben ook een rock-‘n-rollfan. Lekker uit je plaat gaan!”

Heb je ooit iets anders willen worden dan zanger?

"Ik wilde graag bokser worden, dat leek mij te gek. Een nieuwe Mike Tyson. Maar dat zat er niet in, haha. Zingen is mijn passie. Ik ben er goed in en doe het met liefde. En het gaat super met mijn carrière. Niet alleen hier, maar ook in België. België heeft me met open armen ontvangen en heeft me lief.”

Wat is je grootste ambitie?

"Ik hou van entertainen. Mensen vermaken, laten lachen. Ik combineer dat op de bühne. Maar ik krijg nu de kans om dat ook op tv te doen. Zingen is mijn grootste ambitie, maar meedoen aan een programma is natuurlijk een droom.”

Je zus zei dat jullie beste vrienden zijn, is dat echt zo?

"Ja, dat is echt zo! Wij zijn onwijs close. Sinds papa’s overlijden zijn wij met z’n drieën nog sterker geworden. Niemand komt daartussen of kan ons uit elkaar houden. Daardoor is het ook fijn dat ik dit programma met Rox doe.”

Meer over