Love don't hate it

Bloednerveuze Duncan Laurence zingt nieuwe single bij DWDD

24 oktober 2019 09:28 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Eindelijk is daar de opvolger van monsterhit Arcade. De nieuwe single van Duncan Laurence heet Love don't hate it en de 'bloednerveurze' Songfestivalwinnaar bracht het nummer ten gehore bij De Wereld Draait Door.

Een half jaar na Arcade is daar dan de opvolger van de grote songfestivalhit van Duncan Laurence. Aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door vertelde de zanger om meerdere redenen 'bloednerveus' te zijn. "Vooral omdat ik vanmorgen wakker werd zonder stem, maar hij is weer terug gelukkig. En vooral ook omdat iedereen in Nederland Arcade kent en dan ineens moet daar een van opvolger komen en moet je voldoen aan verwachtingen en zijn er heel veel mensen die meekijken, en da is gewoon spannend", somt de zanger op.

Antwoord op haat

Het nummer Love don't hate it schreef Duncan in Los Angeles, bij zijn nieuwe label Capital Records. "Voor mij is het bijna een soort van antwoord op de tijd waarin ik moet vechten voor wie ik was. Ik werd gepest en er zijn mensen die nog steeds gepest worden en zichzelf niet kunnen zijn. Ik heb daar een hekel aan, aan commentaar van anderen op wie je bent, wat je bent of op wie je valt. Voor mij is dit het antwoord op al die haat op de wereld in een liedje."

Vier keer platina

Na afloop van het optreden, toen de kijker al naar het Journaal zat te kijken, had Matthijs nog een verrassing voor Duncan: hij kreeg een award voor vier maal platina voor Arcade. Dat komt neer op 320.000 verkochte singles. 

Meer over