Blog: De flop van 5

De tafel van 5: er is al veel over gezegd en geschreven. De groots aangekondigde vrouwentalkshow van Net 5 werd binnen een maand stopgezet en is daarmee de grootste flop van dit najaar geworden.

Met 174.000 kijkers voor de eerste aflevering begon het programma al niet fantastisch, maar daarna ging het van kwaad tot erger. Op het dieptepunt keken er slechts 35.000(!) mensen (vrouwen?) naar de kwebbelende dames.

De media smulden ervan. Koning Paul kan blijkbaar ook fouten maken! Iedereen had er wel een mening over, tot Catherine Keyl aan toe.

Een paar tips van La Keyl: het decor hoeft niet op een uitgebouwde plee te lijken, de belichting kan beter, Katja Schuurman mag best serieus kijken en naambordjes bij de onbekende vrouwen zijn geen overbodige luxe. Nu ben ik geen groot fan van Catherine, het mens had een punt.

Want het heeft niet mogen baten: op vrijdag 19 september zaten de vrouwen voor de laatste keer aan hun Tafel van 5. Heeft het iemand verbaasd dat Net 5 de show zo snel cancelde? Mij in ieder geval niet. Het ging ook nergens over! Zegeltjes van de supermarkt, vrouwenvoetbal, gejatte fietsen: who cares?! De gesprekken waren zo saai en langdradig dat het bijna een marteling was om naar te kijken.

Waar ging het mis?

Paul de Leeuw heeft één grote denkfout gemaakt: wij vrouwen zitten helemaal niet te wachten op de meningen van een stel heftig door elkaar kibbelende dames die we amper kennen.

Zélf mogen we dan graag oeverloos kletsen met onze vriendinnen, maar dat wil nog niet zeggen dat we dat anderen ook graag zien doen.

Reageren