Blog: De Televizier-Ring

Voor een tv-verslaafde als ik is de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring altijd het hoogtepunt van het jaar. En wat had ik er eind oktober weer zin in: lekker een avondje naar alle genomineerden kijken, filmpjes die altijd tip top in orde zijn en natuurlijk de fantastische Chantal Janzen met haar ongepaste, maar ó zo droge grapjes.

Minder fijn deze avond was het feit dat de laatste aflevering van Gooische vrouwen op precies hetzelfde tijdstip begon als het gala. Na enige twijfel werd het dus DVR voor Gooische vrouwen.

TV aan, geluid hard genoeg, drank binnen handbereik en natuurlijk de telefoon: alles lag klaar voor gebruik. Toen begon de show. En hoe!

De scherpe grapjes van Chantal wisten de aandacht maar voor een deel af te leiden van de gelukkige (maar dodelijk nerveuze) Ring-genomineerden Linda, Yvon en Pieter Jan. Al snel werden de eerste prijzen uitgereikt.

Toen dan eindelijk de lijnen waren geopend, kon ook de telefoon zich nuttig maken. Onze voorkeur ging uit naar Gooische vrouwen (dit jaar laatste kans!), dat nu toch echt maar eens moest winnen. Tijdens het bellen kwam ook nog Alex Klaassen voorbij met zijn heerlijke typetjes. Wij lagen thuis allemaal dubbel van het lachen!

Uiteindelijk was dan toch echt hét moment van de avond aangebroken (waar by the way 3.1 miljoen mensen naar keken): de uitreiking van de Ring. Matthijs van Nieuwkerk bracht gelukkig snel het verlossende woord: "De winnaar is... Gooische vrouwen!"

Wij blij, alle vijf de Gooische vrouwen (en aanhang) blij.

Simpel gezegd was het een enorm geslaagde avond, volgend jaar weer!

Meinke

Reageren