Blog: Derek loves Meredith

Aan-uit-aan-uit... De eeuwige knipperlichtrelatie van Meredith en Derek in Grey's anatomy werd eindelijk iets definitiever aan het einde van seizoen 4. Maar waarom lukt het nu wel?

Het leek wel of Meredith ineens het licht had gezien. Derek mocht zowaar bij haar intrekken en overal zijn spullen dumpen. Maar het was toch raar: de 'dark & twisty' Meredith die we allemaal kenden, werd ineens een stuk zelfverzekerder. En (helemaal raar) ze vertrouwde Derek volledig!

Natuurlijk kon dit geluk niet eeuwig duren. En jawel hoor, toen kwam er een seriemoordenaar voorbij die de boel eens flink opschudde. En daarna kwam Addison ook nog effe naar Seattle om Dereks aangekondigde aanzoek te verstoren. Maar diegene die het vooral dreigde te verpesten, was toch echt Derek zelf.

Toen een bepaalde (zwangere) patiënt van hem overleed, knapte er iets in Dr. Shepherd, waardoor we van hem een kant zagen die we nooit hadden verwacht. Heel even was hij voor mij McDreamy af. Uiteindelijk kwam daar gelukkig dan toch het super romantische aanzoek, wat menig vrouwenhart deed smelten.

Officieel getrouwd zijn ze trouwens nog niet.

Na hun bruiloft te hebben uitgeleend aan twee goede vrienden, lukte het ze aan het einde van seizoen 5 om een stomme, maar oh zo veelbetekenende huwelijksverklaring (in de vorm van een post-it) te schrijven. En elkaar eeuwige trouw te beloven.

Of die échte bruiloft er komend seizoen nog gaat komen? Dat weet je in Grey's anatomy natuurlijk maar nooit...

Maar let op mijn woorden: het wordt er alleen maar leuker op!

Meinke

Reageren