Blog: ‘Ik ben verslaafd aan True Blood!’

1 september 2009 14:57 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Bekentenis: ik ben verslaafd aan Amerikaanse series. Van Grey's Anatomy tot Desperate Housewives en van Prison Break tot Heroes.

Ik volg ze allemaal op de voet. Liefst op Amerikaans tempo. Ik download ze dus, heel illegaal, via The Pirate Bay.

Juist, de Zweedse downloadsite die is aangeklaagd door de Nederlandse Stichting Brein. Gelukkig is de torrentsite voorlopig nog steeds bereikbaar en hoef ik (nog) niet af te kicken van mijn verslaving. Met stip op 1 (ook in de download top-100 van TPB) staat voor mij momenteel de serie True Blood.

Een absolute must-see. De HBO-serie gaat over vampiers. Nu hoor ik je denken: lekker origineel, daar zagen we Buffy tien jaar geleden al mee worstelen. Maar True Blood is anders. De serie speelt zich af in de staat Louisiana in het zuiden van Amerika, waar vampiers proberen te integreren in de samenleving.

Maar de rednecks in het fictieve plaatsje Bon Temps moeten niets hebben van die rare snuiters. Alleen Sookie Stackhouse (Anna Paquin) kijkt verder dan haar neus lang is. Ze wordt verliefd op de sexy vampier Bill. Een ingewikkelde relatie, want daglicht kan de bloedzuiger natuurlijk niet verdragen. Maar 's nachts spatten de vonken ervan af.

True Blood zit bomvol seks en geweld, wat voor een Amerikaanse serie best opmerkelijk is. Niet voor niets breekt de serie alle kijkcijferrecords in de VS. Voor de niet-downloaders onder ons hoop ik dus dat deze serie heel snel naar Nederland wordt gehaald!

Meer over