Blog: Maartjes eerste tandje (internet-tv?)

Tien jaar geleden konden we ons totaal niet voorstellen dat we ooit met onze computer via internet televisie konden kijken. Nu weten we niet beter en doen we niets anders meer. Een uitzending gemist? Uitzendinggemist.nl. Iets raars gezien? Filmpje maken en op Youtube zetten en hopen dat anderen het ook zó ontzettend grappig vinden.

Technologische vooruitgang is goed, begrijp me niet verkeerd. Zonder technologische vooruitgang zou Televizier.nl niet eens bestaan - laat staan dat de site filmpjes kan laten zien.

Het idee alleen dat iedereen televisie kan maken én uitzenden beangstigt me een beetje.

Vroeger kon ook iedereen met wat geld home-video's maken. Een logge camera met slecht beeld en bandjes die alleen in de camera konden worden afgespeeld, het eindeloze kopiëren met de videorecorder, het had allemaal wel wat.

Nu krijg je gratis bij je nieuwe telefoonabonnement een camera die tien keer beter is dan de Video 8-camera's ooit kunnen worden. Kopiëren doe je met de bijgeleverde kabel, uploaden en klaar. Mij allemaal iets té gemakkelijk.

Het blijkt ook te makkelijk.

Er zwerven op internet talloze filmpjes rond van Jantjes eerste badje, Maartjes eerste tandje en Trientjes eerste stapjes. Alsof iemand dat interesseert!

Nee, dan liever de oude filmpjes van mijn peutertijd, die liggen weg te rotten in een la bij oma. “Wat was je toch schattig in je blote billetjes in bad!”

Vast, maar niet schattig genoeg om het aan de wereld te laten zien.

LauraV

Reageren