Blog: Mijn favo seriemoordenaar

Dexter komt naar Nederland! Een van mijn favorieten, want wat een meesterlijke serie is dat zeg! Geniaal. De Amerikaanse hit was eerder al te zien op de digitale zender 13th Street, maar de VPRO is nu ook zo slim geweest hem aan te kopen.

Vanaf november wordt de serie elke werkdag uitgezonden. Het is te hopen dat dit op primetime gebeurt, want het zou eeuwig zonde zijn om Dexter weg te stoppen op de late avond.

Dexter Morgan (Michael C. Hall) werkt als bloedspattenanalist op de afdeling moordzaken bij de politie van Miami. Hij ziet er zeer appetijtelijk uit en doet zich voor als de ideale schoonzoon. Wat niemand echter weet, is dat Dexter 's nachts op moordpad gaat.

Het is een behoefte die hij niet kan bedwingen, maar zijn stiefvader Harry heeft hem geleerd om alleen te gaan voor moordenaars en andere slechteriken die door de mazen van de wet zijn geglipt. Als trofee bewaart Dexter van al zijn slachtoffers een spetter bloed. Inmiddels heeft hij al een hele collectie.

Zijn zus Deb (Jennifer Carpenter, die in het echte leven trouwens zijn vrouw is!) weet helemaal niets van het dubbelleven van haar broer. Normaal gesproken heb ik het niet zo op seriemoordenaars, maar voor Dexter maak ik graag een uitzondering. He's hot!

Van de begintune met Dexters ochtendrituelen tot het altijd spannende slot: de serie klopt als een bus. In Amerika is Dexter zeer goed ontvangen door zowel critici en publiek. Ik wacht in spanning af hoe Nederland gaat reageren op mijn favoriete seriemoordenaar.

Reageren