Blog: Nostalgie-tv - Toppop

Enkele dagen geleden las ik op Internet dat de AVRO plannen maakt voor een tiendelig programma, waarin artiesten die ooit in Toppop optraden, worden opgezocht en gefilmd. Bij het artikeltje stond een plaatje van Ad Visser en meteen kwam er bij mij een stroom van herinneringen los.

Toppop was het muziekprogramma uit mijn jeugd en ik miste geen aflevering. Ad Visser met zijn kleurige kleding, zijn weelderige haardos en zijn grote brillen, die de ene na de andere grote artiest in zijn studio kreeg. En als ze niet naar de studio kwamen, dan ging Toppop de artiesten in eigen land opzoeken.

Het was de tijd van vóór de videoclips, dus de enige manier om een liedje uit de hitparade in beeld te brengen, was de artiest te laten optreden. Vaak werden de binnen- en buitenlandse artiesten begeleid door het zwierige ballet van Penny de Jager.

Waarschijnlijk zouden we nu, als we opnames van Toppop zouden zien, gierend van de lach om de oubolligheid voor de televisie zitten. Maar in de tijd – voor mij was het van eind jaren zeventig tot halverwege de jaren tachtig – was het modern en hip. Ik hoop dat de plannen voor de nieuwe serie programma’s van de grond komen en dat de AVRO Ad Visser dan ook weer weet te strikken. Want zeg nou zelf, zonder Ad geen Toppop.

Reageren