BN'ers niet blij met huldiging SBS

Vrijdag werd bekend dat SBS 6 de exclusieve rechten heeft verworven op de huldiging van het Nederlands elftal in Amsterdam, dinsdag 13 juli. Dat bleek echter tegen het zere been van flink wat Nederlanders, waaronder BN'ers.

Zo schrijft cabaretier Dolf Jansen op Twitter:

"Alleen SBS-ploeg mag op de boot met/van Oranje... Ik zeg Nigel, doe nog een echte bodycheck!"

"SBS pakt huldiging groots aan: voorbeschouwing door Gerard Joling en de Damschreeuwer"

"Huldiging exclusief op tv bij SBS6. Ik stel voor massaal niet te gaan. Of t in Rotterdam te vieren!"

"Noord-Koreaanse staats tv zendt huldiging alleen uit als Hans Kraay jr minimaal 1800 km buiten Amsterdam blijft."


(nepfragment uit de uitzending:) "'Daar zijn heel veel mensen in het Oranje heel blij..gaan we zo naar kijken, nu eerst n reclameblok en n spelletje voor debielen..!'"

"Eerst n prijsvraag: In welke kleur speelt Oranje? Wat is de achternaam van keeper Stekelenburg? Uit hoeveel letters bestaat de SBS? Doe mee!"


Waarna hij besluit met:

"Ik ben zojuist door SBS ontslagen vanwege m'n tweets. Ze begrepen ze niet..."

en: "Brekend! Ook Octopus Paul steunt strijd tegen SBS-huldiging!"

Ook cabaretière Claudia de Brey ziet het niet zo zitten dat alleen SBS het volksfeest mag verslaan:

"Wat is nou voor fittie tussen de NOS en de KNVB dat SBS de rechten van de huldiging krijgt? Weet iemand dat? #durftevragen"

"Dus de gemeente Amsterdam, de overheid zeg maar, biedt een rondvaart aan (van uw belastingcenten) en de KNVB prostitueert dat aan SBS. Tsss."


Om cynisch verder te gaan:

"Zojuist heb ik kerst gekocht. En de lente, en ik heb ook een bod gedaan op god."

Frits Sissing schrijft:

"Veel ophef over exlcusieve rechten huldiging door SBS en de te verwachten reclameonderbrekingen. Misschien is de PO toch zo gek nog niet!"

Jan Slagter van omroep MAX:

"Schandalig: KNVB verkoopt Nationale huldiging Oranje aan SBS6. Geldwolven zijn het! Huldiging moet op alle zenders ook RTL. #KNVB"

"Voetbalspelers moeten eisen dat huldiging op alle zenders te zien is, geen exclusiviteit! Het is onze Nationale huldiging!!!"

"Kom in actie Joop! RT @atsmajoop: @Jan_Slagter Zie mijn tweet van zonet. Openbare weg en water zijn van iedereen!"

"Huldiging bij SbS zal veel worden onderbroken door reclame!!!"

Naast alle weerstand is er opvallend genoeg ook steun uit de hoek van royaltydeskundige Marc van der Linden. Die schrijft op Twitter:

"Goed dat SBS6 de rechten heeft voor de exclusieve beelden van de huldiging. Monopolist NOS begrijpt er niks van. Tja, voelen ze 't ook eens."

"Persoonlijk vind ik overigens dat sport helemaal niet thuishoort bij de Publieke Omroep."

"Overigens: De NOS verdient altijd enorm aan de beelden die ze exclusief kunnen maken, zoals rond sportevenementen en ook Koninlijk Huis."

Inmiddels is bekend dat Tweede Kamerlid Joop Atsma, ook al kort te lezen in een van de tweets van Jan Slagter, kamervragen gesteld heeft over de verkoop van de rechten van de huldiging aan SBS. De politicus is van mening dat een evenement dat met publieke gelden gefinancierd wordt, ook door iedereen te registreren moet zijn. Het verkopen van exclusieve rechten aan een commerciële partij zou niet bij die gedachte passen.

Reageren