BN'ers feliciteren Iris Kroes met overwinning TVOH

21 januari 2012 17:09 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Veel bekende Nederlanders hebben The Voice of Holland-winnares Iris Kroes via Twitter gefeliciteerd. Oud-kandidaten, afvallers en collega-zangers lieten massaal van zich horen via de microblogdienst.

"Iris Kroes, congratssss en welcome to tha bizzzz", stuurde oud-winnaar Ben Saunders naar zijn opvolgster. Volkszanger Wolter Kroes liet weten trots te zijn op zijn achternaamgenoot. "Ongelofelijk van harte gefeliciteerd! Jij bent terecht de Voice of Holland. Je hebt je naam eer aangedaan. Top Top Top, ik ben trots op mijn naamgenoot. Maak haar de beste zangeres van Nederland."

'Iris, gefeliciteerd'
Ook Ali B, Frans Duijts, Dean Saunders en Charly Luske laten van zich horen op Twitter. "Marco Borsato en Iris gefeliciteerd', schrijft rapper Ali B. Presentatrice Nicolette van Dam hield Twitter gedurende de avond in de gaten en had al een vermoeden dat Iris zou gaan winnen. Ze twittert: "Wow, aan de hand van Twitter kan je gewoon de uitslag al voorspellen... Geweldig gefeliciteerd Iris Kroes, je was super!"

30 tweets per seconde
Op Twitter was de finale van The Voice of Holland gisteravond hét onderwerp van gesprek. Op het hoogtepunt van de uitzending werden zo'n 30 tweets per seconde de wijde wereld in gestuurd. Tussen 21.00 en 22.00 uur werden in een uur tijd bijna 105.000 tweets over #tvoh verzonden. In totaal dook de talentenjacht gisteravond op in meer dan 280.000 berichten.

De finale van The Voice of Holland werd bekeken door ruim 3,6 miljoen mensen.

Lees ook:
Kijkcijfers finale The Voice of Holland net geen record
Huldiging Iris Kroes
Iris Kroes wint The Voice of Holland
Erwin Nyhoff valt af in The Voice of Holland
Paul Turner eerste afvaller finale The Voice of Holland
Wie wordt The voice of Holland 2012?
Angela Groothuizen neemt afscheid van The Voice of Holland
Deelnemers aan The Voice verdienen verdraaid weinig

Meer over