BN’ers storten zich van hoge skischans

22 februari 2013 11:43 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De waaghalzen van Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans, starten vanavond met de gevaarlijke sprongen.

Zestien bekende Nederlanders zullen van een metershoge skischans springen in het programma Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans van SBS 6, gepresenteerd door Gerard Joling en Tess Milne. Een leuk detail is dat de kandidaten gemiddeld zo een 25.000 euro krijgen voor deelname.

Jody Bernal

Eén van de deelnemers is Jody Bernal. Hij heeft veel zin in de show, maar is het niet gevaarlijk? "Als je zonder enige training van de schans af gaat, natuurlijk wel,” zegt Jody. "Maar het is niet Piet Hein die ons een sprongetje gaat leren. We krijgen training van de Duitse bondscoach. Hij weet precies tot hoever hij kan gaan. En als hij vindt dat je er niet klaar voor bent, laat hij je echt niet springen.”

Koert-Jan de Bruijn

Ex-soapie Koert-Jan de Bruijn (GTST) waagt ook de sprong. "Wat ik belangrijk vond, is dat ze me konden overtuigen dat je dit heel veilig in een vrij korte tijd kunt leren. We werken met professionals die weten wat ze doen. Mijn grootste valkuil is dat ik er te veel over ga nadenken.” Maar Koert-Jan houdt ook wel van een uitdaging. "Wie kan nu z­eggen dat hij ooit aan skischansspringen heeft gedaan? Het lijkt me de ultieme kick!”

Dean Saunders

Dean ­Saunders heeft deze uitdaging al moeten bekopen met een verwonding: bij een training blesseerde hij zijn knie. Van de artsen mag hij toch gewoon meedoen aan de show. Dean Saunders was van de week nog in opspraak vanwege zijn bedreiging jegens PowNews-presentator Jan Versteegh.

De deelnemers

Jody Bernal, Mari van de Ven, Koert-Jan de Bruijn, Bibi (Oh, oh, Cherso), Keizer, Ingrid Jansen. Emile Ratelband, John de Wolf, Chimène van Oosterhout, Sita, Shary-An, Geert Hoes, Robert Schoemacher, Kelly van der Veer en Dean Saunders.


Meer over