BNN en Endemol maken soapserie StartUp

20 juni 2013 15:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De geruchten over een soap bij de Publieke Omroep hingen al een tijdje in de lucht en blijken nu ook waar: BNN start in januari met StartUp.

'Dagelijks drama' StartUp gaat over een aantal startende ondernemers. De jonge ondernemers wonen en werken gezamenlijk in een – voorheen – leegstaand pand. Volgens BNN zit de soap vol met ‘passie, ideeën, verschillende levensvisies en de nodige conflicten.’

BNN is blij met StartUp

Maarten van Dijk, Tv-directeur bij BNN, is ontzettend trots op de soap. “Het idee van StartUp is helemaal van nu. De serie gaat over jonge ambitieuze mensen die de toekomst in eigen hand nemen en hun passies volgen. Daarbij lopen werk en privé door elkaar: je bent 24/7 ondernemer. Ik hoop dat deze nieuwe dramaserie kijkers niet alleen boeit, maar dat het ze ook inspireert om hun eigen talent te ontwikkelen en zelf misschien zo'n stap te zetten.”

Endemol is erg trots

Ook bij Endemol zijn ze blij: “We zijn erg trots op dit project. De inspiratie ligt voor de hand: overal om je heen zie je zzp’ers en jonge ondernemers eigen initiatieven ontplooien en leegstaande kantoorgebouwen betrekken. Een uitkomst, nu het aantal banen terugloopt, korte contracten standaard zijn geworden en een leven lang werken voor dezelfde baas niet meer bestaat. Een boeiende arena voor een prachtige serie!”, aldus algemeen directeur Laurens Drillich.

De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang en de opnames starten na de zomer. Vanaf januari 2014 is de soap dagelijks om 19.30 te bewonderen bij BNN op Nederland 3.

Meer over