BNN heeft 300.000 leden

Het is jongerenomroep BNN gelukt. De omroep heeft vóór 1 april de grens van 300.000 leden gehaald en is nu een omroep met A-status.

Dat betekent dat kleine omroepen groot worden, want BNN krijgt nu evenveel zendtijd op radio en tv als grote broertjes en zusjes als de AVRO en de TROS.

Blijdschap
Het nieuws werd vanmiddag voor het personeel al bekend gemaakt tijdens de lunch. Niet veel later lekte het uit en belandde het vanzelfsprekend bij RTL Boulevard op de desk. Het was het 3FM/BNN-radioprogramma De Coen en Sander Show dat het nieuws officieel naar buiten mocht brengen.

Lunchfilmpje
Maar ook buitenstaanders kunnen bij het bekendmaken van het nieuws zijn, dankzij YouTube. BNN-radiopresentator Coen Swijnenberg filmde het moment tijdens de lunch. Dat filmpje zie je hieronder.

Video:
Het moment van de bekendmaking van het nieuws bij BNN:


Ledenwerving
BNN was de afgelopen maanden keihard aan het werk om de magische grens te halen. Zo ging op een speciale ledenwerfdag het voltallige personeelsbestand, van presentator tot koffiedame, op pad om leden te werven. Dat leverde de omroep 9.000 leden op.

Nieuwe omroepen
De zege van BNN komt op een moment dat er nog een hele reeks gloednieuwe omroepen in de running is om toe te treden tot het publieke bestel. Eerder polste Televizier.nl al eens de stand van zaken rond deze nieuwkomers, en in de Televizier gids van deze week worden de kansen van alle potentiële nieuwkomers goed op een rijtje gezet.

Nog geen abonnee van Televizier? Word het dan nu! >>

Reageer
Meer zendtijd voor BNN. Hoera! Of jammer dan?

Reageren