BNN maakt reallifeserie op school

27 februari 2013 15:31 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

BNN gaat een aantal weken opnames maken op de Alkmaarse scholengemeenschap Jan Arentsz voor de reallife documentaireserie BNN@School.

De opnames worden gemaakt in de kantine, aula, docentenkamer, ingang en in 2 klaslokalen. Er worden tientallen camera’s opgehangen en het resultaat levert een 6-delige documentaireserie over het leven op school. De serie legt de nadruk op de positieve aspecten van het schoolleven.

Groen licht

BNN benaderde 109 scholen waarvan er 107 besloten om sowieso niet mee te doen. Scholengemeenschap Jan Arentsz twijfelde, maar na positief overleg met de ouders en de leraren gaven ze toch groen licht. “Mocht je niet prettig vinden om in beeld te komen dan gebeurt dit ook niet”, zo zegt de leerlingenraad.

Reden voor Twijfel

Reden voor twijfel is niet ongegrond, Eyeworks maakte vorig jaar 24 Uur: Tussen Leven en Dood. Een programma waar de spoedeisende hulp van het VU medisch centrum gefilmd werd door opgehangen camera’s. De serie zorgde na de eerste aflevering voor zoveel ophef dat RTL4 stopte met het uitzenden.

 

Meer over