BNN: moordcomplot Pim Fortuyn

Op 5 mei komt BNN met een documentaire waarin naar eigen zeggen 'nieuw licht wordt geworpen' op de moord op Pim Fortuyn. Op 6 mei is het acht jaar geleden dat de rechtse politicus op het Mediapark in Hilversum werd neergeschoten. BNN spreekt van een moordcomplot.

"Hebben politieke tegenstanders hier iets mee te maken? Handelde Volkert van der G. alleen? En had deze moord voorkomen kunnen worden? BNN herschikt bestaande feiten en werpt een geheel ander licht op de zaak. De ongemakkelijke conclusie: er zijn nog verdacht veel losse eindjes rond deze politieke moord", schrijft BNN in een persbericht. "Hij had veel tegenstanders, was bedreigd, beledigd en besmeurd. En werd uiteindelijk vermoord."

Andere waarheid
BNN ging op zoek naar de antwoorden die tot nu toe onbeantwoord bleven en trokt eerder onderzoek in twijfel. BNN: "Waarom werd Fortuyn niet beveiligd na herhaalde verzoeken vanuit zijn partij? Wie was er gebaat bij zijn dood? Was het inderdaad een eenmansactie van een gestoorde links-radicale activist? Of is hier sprake van een zeer doordacht complot?"

"BNN benadert de feiten vanuit een andere invalshoek en laat zien dat niet alles wat in de kranten gedrukt staat per definitie waar hoeft te zijn. Door kritisch te blijven en te durven twijfelen kan de waarheid er ineens heel anders uit zien."

Moordaanslag
Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn negen dagen voor de Tweede Kamer-verkiezingen door Volkert van der G. neergeschoten. Hij had net een interview achter de rug voor het radioprogramma van Ruud de Wild. Op weg naar buiten stelde het aanstormde talent Filemon Wesselink enkele vragen aan de immens populaire politicus. Fortuyn zei dat hij moe was, maar daar de volgende dag wel weer overheen te zijn. Die dag kwam niet.

Reageren