BNN over zelfmoord

22 september 2009 10:47 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Zelfmoord is een van de laatste taboes in Nederland. Of je er nu slechts zijdelings mee te maken hebt gehad of zelf met deze gedachte hebt geworsteld: je praat er in ieder geval niet makkelijk over. BNN probeert dit onderwerp tijdens een nieuwe thema-avond toch bespreekbaar te maken.

Tijdens de thema-avond Verhalen achter zelfmoord, gepresenteerd door Patrick Lodiers, zijn verschillende reportages over zelfdoding te zien: nabestaanden van Steve vertellen over het raadsel van zijn daad, Gawy gaat terug naar de plek waar zij ooit een poging deed en Filemon Wesselink onderzoekt het imitatiegedrag in West-Friesland, waar de laatste jaren opvallend veel jonge jongens zichzelf van het leven beroofde.

Sara Kroos
In de studio praten de gasten door over het onderwerp en vertelt cabaretière Sara Kroos openhartig over de donkere periode in haar leven (zij deed tien jaar geleden een zelfmoordpoging en schreef er zelfs een liedje over, red.). Hoe gaat Sara met haar verleden om en mogen er grappen worden gemaakt over zelfmoord?

Bespreekbaar
BNN is geen onbekende als het gaat om het bespreekbaar maken van gevoelige onderwerpen. Met programma's als Over mijn lijk en Je zal het maar hebben heeft de omroep bewezen respectvol met dit soort thema's om te kunnen gaan.

Doel
Het doel van de avond is volgens BNN: zelfmoord uit de taboesfeer halen en het onder de aandacht brengen van een nieuwe hulplijn en website: 113 online. De BNN thema-avond wordt gemaakt in samenwerking met het Fonds Psychische Gezondheid en 113 online.

Meer over