BNN pakt Boardwalk Empire op

Twee maanden nadat de serie in de Verenigde Staten van start ging, heeft omroep BNN de serie Boardwalk Empire voor Nederland opgepakt. De serie ging op 19 september in première op de Amerikaanse zender HBO en was meteen de best bekeken serie van de laatste zes jaar. De verwachtingen voor Nederland zijn dan ook hooggespannen.

In Boardwalk Empire staat de opkomst van de georganiseerde Amerikaanse misdaad centraal.

Alcohol werd in 1920 door de Amerikaanse regering aan banden gelegd. Het mocht niet geproduceerd, vervoerd of verhandeld worden. Drinken mocht wel, dus verdween de handel de illegaliteit in.

Beroemde gangsters als Lucky Luciano en Al Capone begonnen tijdens de drooglegging aan de opbouw van hun criminele carrière, en dat is dan ook wat Boardwalk Empire in beeld brengt.

Positief
De Amerikaanse pers was laaiend enthousiast over de nieuwe serie van regisseur en producent Martin Scorsese. Dat komt niet alleen door de grote naam van de regisseur zelve, maar ongetwijfeld ook door de cast.

De hoofdrollen van Boardwalk Empire zijn voor Steve Buscemi als ‘Nucky’ Thompson, Michael Pitt als Jimmy Darmody, Stephen Graham als Al Capone, Kelly MacDonald als Margaret Schroeder en Vincent Piazza als Lucky Luciano.

Bovendien komt de verhaallijn van - op zijn zachts gezegd - doorgewinterde schrijvers: Terence Winter (o.a. The Sopranos) en is geregisseerd en geproduceerd door Martin Scorsese (Cutthroat Island, Casino, Goodfellas).

Bekijk hier de trailer van de serie:

Reageren