BNN-presentator Tim Hofman zat enige tijd vast

15 april 2013 15:40 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De Haagse politie heeft BNN-presentator Tim Hofman vandaag voor even vastgehouden. "We zouden zes uur moeten brommen", aldus de presentator.

Tim Hofman wou aandacht vragen voor het Nederlandse softdrugsbeleid en zat met 5 wietplanten op een eilandje in de Haagse Hofvijver. De politie kreeg hier lucht van en pakte de regisseur en Tim op. “Op het politiebureau kregen de regisseur en ik te horen dat we zes uur vastgehouden zouden worden voor verstoring van de openbare orde“, aldus de presentator.

Hoge piefen besluiten anders

Maar die 6 uur zou het tweetal niet gaan halen: “Plotseling kwam er bericht van de hoge piefen van het corps en de burgemeester van Den Haag. Die konden zich eigenlijk wel vinden in de actie en hebben ons laten gaan.”

Waardeloos beleid

De BNN-presentator vindt het Nederlandse softdrugbeleid waardeloos. “Wel verkoop toestaan, maar het inkopen van softdrugs strafbaar maken is struisvogelpolitiek. Het is de hoogste tijd dat politici dat schizofrene beleid gaan aanpakken. En schijnbaar is burgemeester Jozias van Aartsen het daarmee eens.”

Meer over