Bob De Jong, Kimberley Klaver en rapper Negativ in Atlas

De deelnemerslijst van het AVRO-programma Atlas is voor een deel bekend. Onder andere schaatser Bob de Jong, actrice Kimberley Klaver en rapper Negativ (foto) reizen af naar Suriname, op zoek naar het goud.

In tien etappes zullen twee teams onder leiding van presentatrice Lauren Verster in Suriname strijden om een stuk van de Atlas: de kaart die uiteindelijk zal onthullen waar het geld is verstopt in het regenwoud, meldt de AVRO.

Kandidaten zijn weg

Woensdag vertrokken de kandidaten naar Suriname. Naast Bob, Kimberley en Negativ zijn acteur Tim Murck, Frieda Mulisch (dochter van Harry), en Voice of Holland-zangeres Shary-An ook van de partij.

Ervaringsdeskundige

Voor rapper Negativ is het avonturenprogramma niet het eerste televisiespel waar hij aan meedoet. Vorig jaar zat hij Expeditie Robinson en in 2011 deed hij mee aan Fort Boyard.  "Ik heb meegedaan aan een ander programma dat hierop lijkt en dat ging niet zo heel welvarend. Dus ik wil wel een stukje van mijn mannelijkheid terug. Dus dat is wel een reden dat ik meedoe. Ik ging vroeger bijna elk jaar op vakantie naar Suriname, maar ben nog nooit daar in het bos geweest. In de stad overleef ik heel makkelijk, maar het bos is toch wat anders."

Lekker weg

Acteur Tim Murck is blij dat hij even weg kan: "Even niet werken en daar in de natuur zijn, spelletjes spelen. Het is gewoon fijn om simpel bezig te zijn. Een spelletje en dat proberen te winnen en ik wil winnen natuurlijk. Even de focus op iets anders."

Reizen

Actrice Kimberley Klaver, die samen met Murck in de jeugdserie Spangas speelde, is enthousiast over Atlas: "Ik hou heel erg van reizen en van avontuur opzoeken en dit is echt de perfecte kans om beide te combineren. Het wordt geen gewone reis, we worden helemaal in het diepe gegooid en we beleven een onzeker avontuur. Dat vind ik heel erg gaaf, en wanneer doe je dat nou verder in je leven? Het is echt een unieke kans om dit avontuur aan te gaan."

Ervaring

Zangeres Shary-An doet vooral mee voor de ervaring: "Dit is once in a lifetime. Ik denk dat het goed is om alles op gevoel te doen. Even wat anders, eruit en nieuwe mensen leren kennen, jezelf ontplooien. Ik hou wel van een uitdaging." Dat het spel haar persoonlijk gaat raken is volgens de zangeres onvermijdelijk: "Dat zal zeker gebeuren, ik wil wel gewoon heel erg graag winnen."

Dit najaar komt Atlas seizoen 2 op de buis.

Reageren