Boekenwurm Filemon Wesselink

In Filemon Wesselink gaat een karakter schuil waar waarschijnlijk menig persoon van opkijkt. Naast zijn werk bij BNN, waar hij programma's presenteerde als Spuiten en Slikken, zit hij in een boekenclub en luistert hij naar Prince.

In een interview bij KRO Magazine wordt duidelijk dat hij naast het testen van drugs bij BNN en de Madiwodovrijdagshow presenteren naast een ontembare Paul de Leeuw, ook een heel andere zijde heeft.

Wielrennen
Filemon is dol op wielrennen. Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen zijn de enige dingen op TV waar hij voor thuis blijft. Zelf is hij er ook niet vies van om zelf op de fiets te stappen.

Muziek en boeken
Als het op zijn muzieksmaak aankomt heeft hij het over 'muziek uitgevoerd door zwarte mensen'. Hij bekent een zwak te hebben voor soulstemmen; zijn favoriet is Purple Rain van Prince. "De muziek die ik luister is meestal uitgevoerd door zwarte mensen, er zit soul in en het klinkt altijd sexy, wat ik erg prettig vind bij muziek", aldus de presentator.

Daarnaast is Filemon een ware boekenwurm. "Ik ben een krantenlezer, altijd geweest, maar ook een boeklezer. Ik zit in een boekenclubje en we zijn nu bezig met Nobelprijswinnaars. Mijn favoriete boek is Oorlog en Vrede van Tolstoj. De karakters zijn zo goed beschreven, waardoor je ze zo goed leert kennen dat je ze in je fantasie in elke willekeurige situatie zou kunnen plaatsen."

Reageren