Boer zoekt vrouw best bekeken

Het was te verwachten: Boer zoekt vrouw is met ruim 4,5 miljoen kijkers de meest bekeken tv-uitzending van 2009. Yvon Jaspers en haar boeren laten daarmee de normaal gesproken overheersende sportuitzendingen ver achter zich, en dat is uniek.

Het is namelijk voor het eerst sinds 2002 dat er geen sportprogramma op de eerste plaats in de jaarlijkse ranglijst van Stichting KijkOnderzoek (SKO) staat.

Boeren
In de best bekeken aflevering van het jaar, op acht november, was te zien hoe de boeren hun definitieve keuze maakten voor één vrouw.

Sport
Yvon Jaspers veroverde nóg een plek in de top drie: een uitzending van Boer zoekt vrouw specials is goed voor de derde plaats.

Het journaal van acht uur staat op nummer twee. Pas op de vierde plek staat een sportprogramma, namelijk Studio sport eredivisie.

Herhalingen
Nog meer leuke weetjes: Nederland 1 was vorig jaar de best bekeken tv-zender in Nederland en gemiddeld keken we 184 minuten televisie per dag.

Er is ook een speciale lijst voor programma's die het best werden bekeken, buiten de reguliere uitzendingen om. De meeste mensen stemden af op een televisieherhaling van Gooische vrouwen en GTST werd het meest gekeken op internet.

Reageren