Boer Zoekt Vrouw Internationaal: 5 boeren in de aanbieding

1000 brieven kreeg de Boer zoekt Vrouw-redactie binnen voor de vijf internationale boeren. Vrouwen en mannen willen huis en haard opgeven voor een leven in Bonaire, Canada, Denemarken, Frankrijk of Tanzania.

Duizend brieven lijkt niet veel, als je je bedenkt dat boer Henk vorig jaar alleen al 1109 brieven ontving. Maar de redactie van Boer Zoekt Vrouw Internationaal was toch blij verrast met de respons.

Spannend

Yvon Jaspers: „Toen we naar aanleiding van  al die aanmeldingen van Nederlandse boeren in het buitenland hadden ­besloten deze serie te gaan maken,  was het gruwelijk spannend. Gaan er vrouwen schrijven? Gaat het ons lukken om de match te vinden met een oceaan ertussen? Het was alsof we een totaal nieuw programma aan het maken waren. Maar het is intenser geworden dan eerdere reeksen. Het wordt een serie zoals je niet eerder zag.” Wie zijn de boeren ook alweer?

Wim uit Tanzania

Het grootste pluspunt aan Wim is zijn woonplaats: een betoverende locatie aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania. Ook aantrekkelijk is dat de 53-jarige manager van een bedrijf in ‘zaaizaadteelt’ personeel in dienst heeft voor het werk en het huishouden. Maar Wim is duidelijk wel een temperamentvolle boer; na een paar kritische vragen van Yvon zit hij meteen op de kast. En een nadeel aan de mooi gelegen boerderij van Wim is dat de winkels niet in de buurt liggen. Eens in de twee weken wordt er een voorraad eten afgeleverd en daar moet je het mee doen. Hadden we al gezegd dat het uitzicht vanaf de boerderij werkelijk fantastisch is?

Afbeelding


Aletta uit Bonaire

Een televisie heeft Aletta niet, maar wat maakt het uit? De 43-jarige boerin woont op het paradijselijke Bonaire. En daar zijn vast betere dingen te doen dan hangen voor de televisie. Geiten melken, bijvoorbeeld. Dat is Aletta’s favoriete bezigheid op de geitenboerderij. Maar de geiten houden Aletta niet warm in bed en dus is ze nu op zoek naar een ‘maatje met humor’. In de kick-offuitzending voegde de brunette zelfs een woord toe aan het Nederlandse vocabulaire: Aletta is op zoek naar een ‘opdubbelaar’, iemand  die haar aanvult. Als Aletta geen kaas maakt van haar geitenmelk surft ze over de golven in Bonaire of drinkt ze een kopje koffie in een hangmat.

Afbeelding


Jos uit Frankrijk

Jos is nog maar 24 en daarmee de allerjongste boer ooit in Boer Zoekt Vrouw. Tijd zat dus, zou je denken. Maar Jos is nu al toe aan wat vastigheid op de melkveehouderij, en de Franse dames kunnen hem niet bekoren. Het Bourgondische eten ook niet, trouwens. Voor zijn nieuwe liefde zou Jos het liefst een lekkere ­Hollandse pot maken met aardappelen, boontjes en een gehaktbal. Zijn toekomstige vrouw kan zich op meer verheugen. Jos melkt zijn koeien niet in een klassieke blauwe overall, maar in een sexy rood hemdje. De dame in kwestie moet Jos en zijn boerderij wel delen met twee broers en een schoonzus, maar daar draait een echte liefde haar hand niet voor om.

Afbeelding


Jan uit Canada

Vrouwen die zin hebben in Jan moeten zichzelf goed kunnen vermaken; hij woont in de middle of nowhere. Dat geeft mooie uitzichten over de Canadese landschappen, maar die kunnen na een tijdje gaan vervelen. Helpen op de kuikenboerderij is een optie, al word je niet direct vrolijk van de plofkippen op de boerderie. Maar gelukkig is Jan een leuke vent die een talent heeft voor het huishouden. Yvon Jaspers was bij haar bezoek aan de 29-jarige boer tenminste onder de indruk van zijn keurig gestapelde handdoekencollectie. Jan emigreerde zeventien jaar geleden van Groningen naar Canada, en Jan praat nog immer onverstaanbaar Gronings.

Afbeelding


Johan uit Denemarken

Deze sympathieke boer smacht naar een leuke vrouw. Hij eet elke avond friet en vier gehaktballen uit het vriesvak van de supermarkt. Dat vindt Johan zelf ook niet lekker, maar de 49-jarige kan nu eenmaal niet koken. Gelukkig verkopen ze er ook een Smørrebrød (brood met alles erop) en daar is Johan verzot op. Hij houdt zielsveel van de koeien in  zijn melkveehouderij, maar zou direct een van zijn koeien ruilen tegen een Nederlandse vrouw. Johan ontroerde ons in de kick-offuitzending: „Ik kan me niet voorstellen dat er in de wereld één vrouw is die ooit tegen mij zou durven zeggen: ‘Ik hou van je’. Dat er zo iemand is...” Laat er alsjeblieft zo iemand zijn!

Afbeelding

Reageren