Boer Zoekt Vrouw scoort weer

Het vijfde seizoen van Boer Zoekt Vrouw is zondagavond met 3.754.000 kijkers van start gegaan op Nederland 1. Daarmee is het de best bekeken seizoenspremière van de tv-show ooit.

Het begin van het vijfde seizoen op 5 september, waarin de elf boeren en een boerin werden gepresenteerd, was met 3,5 miljoen kijkers de best bekeken aftrap van het programma.

Storm aan brieven
De introductie zorgde daarnaast voor de grootste stroom brieven in het bestaan van het populaire tv-programma. In totaal werden 2354 brieven verstuurd. Van dit aantal waren 1029 berichten bestemd voor één boer.

Diva
Yvon Jaspers krijgt vaak te horen dat ze overkomt als een Diva. Hier is ze het zelf echter niet mee eens. "Ik word beter als ik ontspannen ben, dus moet ik daarvoor voorwaarden creëren", legt de boeren-koppelaarster uit. "Ik merk dat mensen dat niet altijd begrijpen."

"Ik moest laatst een vliegtuig halen en kon daardoor niet op de foto met wat mensen", geeft Jaspers als voorbeeld. "Dan denk ik wel: nu zal ik wel weer zijn tegengevallen."

Stille Yvon
Zo kwam ook in het nieuws dat Yvon als de camera's uitstaan amper met de boeren uit Boer Zoekt Vrouw praat. Ze kreeg hierop commentaar van de boeren dat ze 'zo stil' was als de camera's uitstaan. Yvon reageerde hierop met:"Boeren denken vaak dat ik ongeïnteresseerd ben in ze omdat ik pas met vragen kom als de camera aanstaat." Volgens de presentatrice doet ze dit omdat het belangrijk is om de eerste reacties vast te leggen op beeld.

Reageren