Boetes bedreigen RTL-presentatrice

De vader en dochter uit Coevorden, die terecht stonden voor het stalken van RTL-presentatrice Margreet Beetsma, hebben geldboetes van vijfhonderd en 250 euro opgelegd gekregen. De twee werden eind vorige week veroordeeld door de rechtbank in Groningen.

De vader en dochter vielen Beetsma bijna een half jaar lang lastig door haar te bellen en brieven te sturen. Ook RTL Nederland, waar Beetsma het programma Editie NL presenteert, ontving brieven.

Vader dicteerde de brieven aan zijn dochter, die ze vervolgens op de post deed. In de eerste berichten gaf de vader aan dat hij verliefd was op Beetsma en vroeg hij om een foto. Later werden de brieven beledigend en bedreigend.

Ouders
De man liet onder meer opschrijven dat de verdachten in Beetsma's huis waren geweest. "Nu weten wij hoe het in jouw huis is en hoe jullie slapen."

Later beweerde de vader dat hij wist waar Beetsma's ouders wonen. "En je wilt toch niet hebben dat jouw ouders iets overkomt." Eén brief bevatte uiteindelijk zelfs kogels.

Straffen
Naast de boete van vijfhonderd euro kreeg de man een voorwaardelijke celstraf van acht weken. Een van de voorwaarden is een contactverbod: de man mag geen contact meer opnemen met Beetsma.

Zijn dochter kreeg naast de boete een voorwaardelijke werkstraf van tachtig uur opgelegd. De straffen zijn conform de eisen van de officier van justitie.

Reageren