Bomaanslag vanwege South Park?

De politie van New York onderzoekt of de mislukte bomaanslag op Times Square van afgelopen weekend een reactie was op een aflevering van South Park.

De auto met explosieven bevond zich vlakbij het Viacom-gebouw. Dat is het mediaconcern dat onder andere eigenaar is van zenders als MTV en Comedy Central.

Mohammed
Televizier berichtte eerder al over bedreigingen die op een radicaal-islamitische website werden geuit aan het adres van de makers van South Park, toen bekend werd dat zij de profeet Mohammed in een aflevering wilden tonen.

Comedy Central, de zender die dus onder het mediaconcern Viacom valt, koos er toen uiteindelijk voor om die aflevering gecensureerd uit te zenden.

Mogelijk verband
De politie in New York onderzoekt nu of de locatie van de auto louter toeval is, of dat er toch sprake kan zijn van een mogelijk verband tussen de mislukte bomaanslag en de bewuste aflevering van South Park.

Volgens politiecommandant Ray Kelly is het op dit moment niet uit te sluiten dat de bomaanslag gerelateerd is aan South Park.

Geen gewonden
Gelukkig heeft de New York politie de aanslag kunnen verijdelen en zijn er geen slachtoffers gevallen. De omgeving was meteen geƫvacueerd. Achteraf bleken de bommen amateuristisch in elkaar te zijn gezet, maar bij ontploffing hadden er mogelijk dodelijke slachtoffers kunnen vallen.

Reageren