Bond tegen het Vloeken wil scheldwoorden wegpiepen

De Bond tegen het Vloeken pleit voor het wegpiepen van vloek- en scheldwoorden op de Nederlandse televisie.

Het is op zijn minst vreemd te noemen dat de Bond uitgerekend nu met dit idee komt. In Amerika loopt namelijk sinds deze week de discussie over het al dan niet weghalen van de censuur-piepjes.

Kwetsend
In de VS wordt de discussie op de grote hoop van de vrijheid van meningsuiting gegooid. Het Amerikaanse hof van beroep vind de twee zaken in strijd met elkaar.

Theo Bor, directeur van de Bond: "Wij staan achter vrijheid van meningsuiting, maar vloeken en schelden op tv kwetst christenen onnodig. Verbaal geweld mondt uiteindelijk altijd uit in fysiek geweld." De Bond tegen het Vloeken is een christelijke organisatie.

Grof
Vooral in jongerenprogramma's wordt volgens Bor teveel gevloekt. Hij hoopt erg op een algeheel vloekverbod. "Ik hoop dat het er wel gaat komen, want zo grof als er nu op de Nederlandse tv wordt gesproken, dat kan niet. Wij blijven de programmamakers er in elk geval op aanspreken", laat hij weten.

Over de mate waarin het verbod er moet komen, is de Bond heel duidelijk. Bor: "Alles wegpiepen en anders een flinke boete."

Reageren