Bones en Booth

Als trouwe fan van de Amerikaanse misdaadserie Bones kijk ik iedere aflevering en heb ik inmiddels een duidelijk beeld kunnen vormen. In deze serie moet de sociaal onhandige antropologe Temperance 'Bones' Brennan samenwerken met de stoere FBI-agent Seeley Booth.

Zij doen samen met een team van deskundigen in het Jeffersonian Instituut forensisch onderzoek naar aparte en soms gruwelijke misdrijven. Maar naast de moordzaken die zij in samenwerking met de FBI oplossen, gaat het ook vaak om de relatie tussen Bones en Booth.

Die platonische, maar altijd voelbare spanning tussen hen vind ik erg bijzonder. De spanning is al sinds aflevering één om te snijden, maar de beelden waarin Bones spontaan Booth bespringt, blijven vooralsnog uit.

Onder fans zijn de meningen nogal verdeeld, want als die twee eenmaal echt iets krijgen, wat blijft er dan nog over van de spanning?

Een enkeling is benieuwd hoe Bones en Booth dit zouden aanpakken en kijkt er stilletjes aan wel naar uit. Maar naar mijn mening is dát juist de kracht van Bones: iedere keer als Bones te onhandig is om iets op te merken en Booth te trots om iets te laten blijken, zit ik te genieten.

Ik vind het ook grappig om te zien hoe erg de twee van elkaar verschillen en elkaar tegelijkertijd onmiskenbaar aanvullen. Maar zoals dat wel vaker gaat in dit soort series: voorlopig zullen ze nog een tijdje om elkaar heen blijven draaien.

Maar dat Bones en Booth, net als collega’s Angela en Hodgins, ooit de stap gaan zetten, daar ben ik van overtuigd!

Reageren