Boze tv-producenten slepen de Nationale Politie voor de rechter

Tegenwoordig mag het politielogo pas gebruikt worden na toestemming van de Nationale Politie. Tv-productenen zijn het er niet mee eens en stappen naar de rechter.

De Nationale Politie geeft sinds 1 januari geen toestemming meer voor het gebruik van haar huisstijl als ze het personage in de serie niet realistisch vindt. En dat is volgens advocaat Bas Le Pool niet juist: “Dat is in strijd met de vrijheid van meningsuiting en dus pure censuur.” De advocaat gaat de strijd aan namens de Onafhankelijke Televisieproducenten (OTP). De OTP wordt bijgestaan door Dokter Tinus producent Four One media.

Flikken Maastricht

In de hitserie Flikken Maastricht wordt ook gebruikt gemaakt van het politielogo, maar dat vindt de Nationale Politie wel goed. Flikken Maastricht, met Victor Reinier en Angela Schijf in de hoofdrol, geeft volgens de politie wel een goed beeld van de realiteit weer.

Sukkelige agent in Dokter Tinus

Eerder schreven we al dat de politie het gebruik van hun logo en uniform voor het tweede seizoen van Dokter Tinus verbood. Tygo Gernandt speelt in de serie een sukkelige agent en dat vindt de politie maar niks.  “De politie herkent zich niet in het beeld dat er wordt neergezet. Het is niet de bedoeling dat wij in producties onderuit gehaald worden”, liet de Nationale Politie weten aan regisseur Pollo de Pimentel. “Wij zijn te vergelijken met een A-merk”.

Reageren