Brandpunt nog niet compleet

Wouter Kurpershoek, het nieuwe gezicht van het nieuwe KRO-actualiteitenprogramma Brandpunt, heeft nog geen idee wie zijn collega's worden, maar hij weet wel heel duidelijk waarom hij zélf overstapte.

In een interview met de NCRV-gids zegt Kurpershoek: "Er wordt op dit moment nog met mensen gepraat. Ik ben de eerste met wie het rond is."

Makkelijker bij de mensen
Wouters nieuwe collega's worden deels presentator, deels verslaggever: "De presentatoren nemen de kijker mee het verhaal in. Ik presenteer op locatie, doe interviews, ben zichtbaar in de reportage. Zo hopen we dat het verhaal makkelijker bij mensen binnenkomt."

De combinatie van presenteren en verslaggeving was ook de grootste reden voor Kurpershoek om bij EenVandaag weg te gaan. Eind juni presenteert hij daar zijn laatste uitzending.

Direct contact
Kurpershoek: "Na drie jaar studio, merkte ik dat ik het miste om buiten te spelen. Ik miste het directe contact met het verhaal, de verslaggeving. Als presentator kondig je het verhaal aan, maar je hebt het niet zelf gemaakt."

Hij hoopt dan ook dat Brandpunt het verschil gaat maken. "Ik denk dat Brandpunt iets toevoegt aan de actualiteitenprogramma's die er nu zijn."

Reageren