Breakdancer Justen in Everybody Dance Now

De spanning stijgt: vanavond is de laatste liveshow van ­Everybody dance now. De 12-jarige Justen is één van de kanshebbers op een plekje in de finale van volgende week.

"Vanaf mijn zevende heb ik altijd gebreakdancet”, vertelt het Limburgse danstalent. "Eerst zat ik op voetbal, maar dat was niet mijn droom. Toen heb ik gekozen voor dans.” Justen heeft veel ervaring met dansen. Hij deed mee aan wedstrijden in onder andere New York, Boston en Parijs. Ook was hij te zien in de talentenjacht ­Holland’s Got tTalent. Eén van zijn filmpjes werd een hit op YouTube en Justen verscheen daarna in Ik Hou Van Holland, RTL Boulevard en Zapp-live.

Dansen bij Rihanna

Waarom wil Justen zo graag winnen? Naar eigen zeggen omdat hij een andere kant van dans wil laten zien. "Dans hoeft niet altijd ruig en stoer, ik laat zien dat het ook op een normale en nette manier kan.” Het liefst wil Justen een rol in een echte dansfilm of een videoclip. ”Ik wil later graag in clips dansen van bijvoorbeeld Rihanna of Justin ­Bieber”, zegt hij. Komt zijn droom een stukje dichterbij en mag hij na vanavond door naar de finale?

Kijk onderaan de pagina voor de verpletterende auditie van Justen!

Reageren