Brecht van Hulten, de opvolgster van Feleix Meurders, over Kassa

30 april 2011 12:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na ruim twintig jaar gaf 'Mister Kassa' Felix Meurders in januari het stokje over aan Brecht van Hulten (39). Het was afwachten hoe de kijkers zouden reageren, maar Kassa scoort soms zelfs hoger dan voorheen.

Hoe bevalt het?

"Ontzettend goed. Het is erg veelzijdig: in een studio, met publiek, live... Het is ook spannend, want als er iets misgaat, kan het niet over. Daarbij werk ik met een leuke groep mensen, die me heel goed hebben ontvangen. Ik wist dat Kassa bij me zou passen, maar ik had nooit gedacht dat het zó goed zou passen. Het voelt als destijds bij het Jeugdjournaal. Ik ben er precies op mijn plek."

Zag je niet op tegen het opvolgen van Felix?

"De eerste uitzending was ik heel nerveus. Felix is een icoon. Zijn vaardigheid in discussies leiden heb ik nog niet. Het rake vragen stellen beheerst hij tot in de puntjes. En de kijkers waren na twintig jaar natuurlijk behoorlijk gehecht geraakt aan Felix. Gelukkig zijn ze niet afgehaakt. De overgang van Felix naar mij is redelijk geruisloos verlopen. Ik had er ook vertrouwen in, maar het was toch afwachten."

Heeft Felix je ook 'gecoacht'?

"Ik werkte voor Felix bij het radioprogramma Spijkers met koppen. En de redactie van degids.fm, zijn dagelijkse programma op Radio 2, zit naast onze Kassa-redactie, dus ik zie hem geregeld. Soms bespreken we tips en adviezen, maar dat doe ik ook met andere mensen. En ik leer van terugkijken. Dat kan vrij confronterend zijn: dan zie ik dat ik iemand had moeten laten uitpraten of anders had moeten reageren. Het gaat beter dan in januari, maar ik ben er nog lang niet."

Wat is je tegengevallen?

"Laatst hadden we één mindere uitzending en toen ben ik wel geschrokken van de heftige reacties in de sociale media. Bij het Jeugdjournaal kreeg ik ook weleens een brief of e-mail als iemand het bijvoorbeeld stom vond dat ik afsloot met 'hoi', maar nu werd vooral op Twitter heel agressief gereageerd. Dan krijg je wel een bak derrie over je heen. Zulke scheldpartijen had ik niet verwacht."

Wat is je Kassa-hoogtepunt tot nu toe?

"We hebben een heel leuke uitzending gehad over transvetten, met name door twee fantastische jongetjes van dertien. Zij wilden hier naar aanleiding van een schoolproject meer over weten en we hebben heel leuke filmpjes gemaakt. Zij droegen het onderwerp volledig en lieten zich niet afpoeieren door fabrikanten. IJzersterk. Een kijkcijferrecord."

Meer over