Brecht van Hulten eerste afvaller Maestro

9 november 2012 09:15 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Gisteravond heeft presentatrice Brecht van Hulten het splinternieuwe Maestro moeten verlaten. 

In deze eerste aflevering moesten de 8 Maestro-kandidaten proberen een bekend klassiek muziekstuk te dirigeren voor het 65-koppige symfonieorkest Holland Symfonia. Een enthousiaste Brecht van Hulten zette haar tanden in Ridderdans uit Romeo & Julia van de Russische componist Prokofjev.

Helaas was haar eerste dirigeerprestatie niet goed genoeg. Enthousiast stond ze in de zaal, maar ze wist geen link met de musici tot stand te brengen. Brecht van Hulten kreeg weinig punten van de jury en is vervolgens door het orkest weggestemd.

Brecht van Hulten

“Ik vond het een geweldige kans om voor een orkest te mogen staan en ik had me ook enorm verheugd op de coaching die we zouden krijgen, dus ik vond het wel jammer dat ik in de eerste ronde, zonder zelfs maar 1 les in dirigeren te hebben gehad, bleek te zijn afgevallen. Het was een bijzondere ervaring, maar helaas dus eenmalig voor mij. Voortaan zit ik weer lekker in de zaal zitten als een orkest speelt".

Maestro

Frits Sissing presenteert het Avro-programma Maestro, waarin bn‘ers in acht weken tijd leren een groot symfonieorkest te dirigeren. Elke week zal er één bn’er afvallen, aan het einde mag de winnaar zich ’maestro' noemen. In de race zijn nu nog: Wolter Kroes, Kleine Viezerik, Catherine Keyl, Michiel Romeyn, Joep Sertons, Tanja Jess en Lenette van Dongen.

Meer over