Bree is steeds minder braaf in Desperate Housewives

Bree Van De Kamp (Marcia Cross) is niet meer de perfecte huisvrouw die ze ooit was. Ze worstelt met een ­alcoholprobleem en gedraagt zich allesbehalve keurig.

Het gaat niet goed met Bree Van De Kamp. Sinds ze samen met de andere dames het lichaam van Gaby’s stiefvader onder de groene zoden verstopte, ontvangt ze mysterieuze dreigbrieven van iemand die van hun lugubere geheim op de hoogte is. Het drijft haar tot wanhoop. Een paar weken geleden kon Renee nog maar net voorkomen dat Bree zichzelf van het leven beroofde. De ooit zo perfecte huisvrouw is het even helemaal kwijt en haar vriendinnen willen niets meer van haar weten. Uit pure ellende zoekt ze haar toevlucht  in drank en seks.

Gênant
Actrice Marcia Cross noemt haar ontspoorde alter ego grappend 'Breezy Van de Tramp’. „Ze is helemaal losgeslagen. Ze drinkt en ligt elke avond met een andere man in bed. Het is gewoon gênant.’ Het zorgt ook voor ongemakkelijke momenten op de set. „Ik moet al die mannen steeds op hun gemak stellen, zorgen dat ze zich een beetje thuis voelen voordat we aan de vrij­scènes beginnen. Het zijn er veel hoor, zo veel dat ik de tel kwijt ben. Ik weet niet eens meer wie nou wie is. Hoe doen mensen dat in het echte leven?”

Dominee
Hoewel Bree haar veroveringen vaak midden in de nacht haar bed uit schopt om te vermijden dat de buurt er schande van gaat spreken, begint het nu toch op te vallen. De immer nieuwsgierige Karen McCluskey maakt zich ernstige zorgen over Bree en schakelt de dominee in om haar weer op het rechte pad te helpen. Maar vanavond blijkt dat het dieptepunt nog niet is bereikt.

Anonieme schrijver
De grote vraag blijft natuurlijk: wie is de mysterieuze brievenschrijver? Eén verdachte kan alvast van het lijstje worden geschrapt; de opdringerige detective Chuck Vance kwam laatst om het leven bij een ‘ongeluk’. Het recentste briefje (met daarop ‘graag gedaan’) werd na zijn dood verstuurd. De brievenschrijver ruimde hem vakkundig uit de weg. ‘Ik weet wat je hebt gedaan. Ik vind het walgelijk. Ik ga het vertellen’, luidde de eerste dreigbrief. Mary Alice ontving acht seizoen geleden exact dezelfde woorden op schrift, voordat ze zelfmoord pleegde. De brievenschrijver moet dus haast wel een bekende uit het verleden zijn. Maar wie? En wat wil hij of zij van Bree? Het wordt de komende weken duidelijk.

Dit artikel staat ook in Televizier week 12 / 2012

Desperate Housewives, 21.25 Net 5

Reageren