Bridget Maasland: ‘Ibiza is magisch'

In Ibiza 24/7 laten RTL 5-gezichten Eddy Zoëy, Nikkie Plessen, Dennis Weening, Rick Brandsteder en Bridget Maasland alle facetten zien van vakantiehotspot Ibiza: dé plek waar BN'ers in de zomer massaal vertoeven. Wij spraken met de laatste over haar ervaringen. Enne... Is er al meer bekend over een nieuwe reeks Lekker slim!?

Vertel eens, wat heb je allemaal op Ibiza gedaan?

Bridget
: "Heel veel. Ik ben met een makelaar naar dure huizen gaan kijken, ben bij een oude vrouw langs geweest die met negentig honden samenwoont en heb op een afgelegen berg tijdens de zonsondergang een bijzondere yogales gevolgd. Kortom: ik heb geprobeerd de magie van het eiland Ibiza te ontdekken."

En wat is die magie dan volgens jou?

"Dat - hoe vaak je er ook al bent geweest - je er altijd nieuwe dingen zult ontdekken. Weet je, ik kom al zo'n twintig jaar op Ibiza en dacht ik alles wel zo'n beetje wist. Maar Ibiza is een gesloten eiland; als je van de grote wegen afgaat en zomaar een zijweggentje induikt kun je op de meest geweldige feesten terechtkomen.

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/108857/8c2e3932a9b168d8df9850dc701880ef/article_flash

Wat is je tijdens je verblijf het meest bijgebleven?

"Toch wel de 68-jarige vrouw met die honden. Haar huis was een enorm stinkhol - die honden sliepen ook bij haar in bed - en het was eigenlijk één brok ellende. Maar het is ontzettend lief van haar dat ze al die dieren bij haar in huis heeft genomen, al is het natuurlijk niet de oplossing."

Die situatie moet jou als hondenliefhebber erg hebben ontroerd.

"Enorm. Wat ik vooral ontroerend vond, is dat er nu al rekening mee houdt wat er met die dieren moet gebeuren als zij straks overlijdt. Een bevriende dierenarts zal alle negentig dan laten inslapen. Toen ik haar vroeg waarom, vertelde ze dat niemand die dieren zal opvangen na haar dood en dat ze wil voorkomen dat ze alsnog aan hun lot worden overgelaten. Dat vond ik wel een mooie gedachte."

Ga je je de komende tijd nog bezighouden met andere projecten? Komt Lekker slim! bijvoorbeeld nog terug?

"Daar wordt wel over gesproken, maar mocht het zo zijn, dan zal dat pas in het voorjaar zijn. Daarnaast komt er ook een nieuwe Hoe word ik?-serie, waarvoor we nu aan het draaien zijn.

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/108857/8c2e3932a9b168d8df9850dc701880ef/square

In Lekker slim! kwam het vrouwelijk geslacht er niet zo genadig vanaf. Wordt het niet eens tijd om dat anders te doen?

"Tja, ze hebben de quiz met andere groepen getest. Maar de pest is dat dat vrouwen nu eenmaal het beste kwebbelen en elkaar daardoor steeds aan het twijfelen brengen. Mannen doen dat gewoon niet. Dus ja, er is echt wel getest met mannen, homo's en combinaties daarvan, maar dat bleek lang niet zo leuk te zijn. Als er een vervolg komt, zullen het dus toch weer vrouwen zijn..."

Reageren