Bridget Maasland over Lekker slim!

Vietnam ligt in China, de Elfstedentocht bestaat helemaal niet en de vierdaagse duurt drie dagen: zie hier enkele antwoorden die de vrouwelijke kandidaten van Lekker slim! wisten te produceren. De enige slimme vrouw bij Lekker slim! is de presentatrice, Bridget Maasland.

Word je er veel over dit programma aangesproken op straat?

"Mensen vragen of het wel echt is. 'Dat kan toch niet!', zeggen ze dan. Nou, als die dames acteren, zou het ook ontzettend knap zijn. Mensen kijken er in ieder geval vol ongeloof naar. Nelson Mandela die een seriemoordenaar zou zijn. Tsja."

Is het echt niet gescript?

"100% niet. Voor zover ik kan beoordelen tenminste. Maar je moet ook wel bedenken dat ze heel veel vragen achter elkaar krijgen en dat er tijdens de opnames een gezellige sfeer is ontstaan, met ruimte voor een drankje. Misschien dat ze daarom antwoorden niet naar boven kunnen halen die ze normaal wel weten."

Was je zelf verbaasd over de verstandelijke vermogens van de dames?

"Ik heb acht afleveringen opgenomen in drie dagen en na afloop dacht ik wel dat de wereld in de war was. Je hoeft heus niet alle landen aan te kunnen wijzen op de wereldkaart, maar je hebt toch wel eens zo'n kaart gezien?"

Hoe zijn ze gecast?

"John de Mol heeft een oproep gedaan voor leuke meiden die mooie prijzen wilden winnen. In de oproep stond echt niet dat ze alleen mee mochten doen wanneer ze een iq van 70 hadden. Ze hebben allemaal onderwijs gevolgd."

Eén van de dames klaagde op internet dat al haar goede antwoorden eruit waren geknipt.

"Dat kan best. Je zoekt toch naar de interessante antwoorden en redenaties. En het is niet eerlijk om alles op de vrouwen te gooien. De mannen in de studio weten ook lang niet alles. Er waren laatst twee leraren die niet eens drie ministers konden noemen. Ze hadden geen idee wie de minister van onderwijs was. Ik had eerlijk gezegd onderhand kamervragen verwacht."

Hebben jullie er al over gedacht een mannenversie te maken?

"We hebben het er wel over gehad en misschien gaat het wel gebeuren, al vermoed ik dat mannen niet zo vreemd zullen redeneren als vrouwen en beter zullen zijn in topografie en geschiedenis. Vrouwen zeggen meestal dat ze goed zijn in showbizz, maar dat is dan weer geen vak op school."

Breng je het feminisme een gevoelige klap toe?

"Nee joh, we moeten het ook niet te serieus nemen. Het is een programma voor RTL 5, voor een jeugdige doelgroep en we hebben de excessen eruit gepikt."

Laatste vraag: Je presenteert twee programma's over domme vrouwen. Gaat het wel goed met je carrière?

"Ik zat laatst te denken dat het inderdaad een beetje gevaarlijk wordt om alleen in deze hoek te verkeren. Maar ik doe veel meer. We hebben een nieuwe Hoe word ik... bedacht en ik val af en toe in voor Albert bij Boulevard.

Daarnaast zit ik in de jury van Sterretje gezocht van BNN waarbij we de nieuwe Katja of Yolanthe zoeken. Dat is hartstikke leuk. Ik vind die diversiteit fijn. En Lekker slim! is leuk dat ik er veel van mezelf in kwijt kan."

Reageren