Britain's got talent wint nipt van The Voice UK

25 maart 2012 21:14 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Er was veel om te doen, de afgelopen weken in Engeland. Welke talentenjacht zou de meeste kijkers trekken?

Britain's got talent (van de commerciële zender ITV) en The Voice (op BBC 1) stonden op zaterdagavond gedeeltelijk tegenover elkaar geprogrammeerd, en daar baalde Idols en Britain's got talent bedenker Simon Cowell stevig van. Voorlopig kan hij opgelucht ademhalen, al is het verschil in kijkers klein. Britain's Got Talent trok 9,3 miljoen kijkers en nieuwkomer The Voice 8,3.

Troef
Maar in de twintig minuten dat de shows recht tegenover elkaar stonden, won The Voice glansrijk met 8,9 miljoen tegen 6,6 miljoen. En dat is een grote domper voor ITV en Cowell. De grote troef van Britain's got talent is het nieuwe jurylid David Walliams van de comedyshow Little Britain, die zijn rol van grappenmaker helemaal waarmaakte. 

Elvis
Aan de andere kant, bij The Voice, hadden juryleden Tom Jones en Will.i.am van The Black Eyed Peas het regelmatig met elkaar aan de stok om de beste kandidaten binnen te slepen. Tom pochte over die keer dat hij bij Elvis thuis was geweest, Will.i.am schepte op over zijn vriendschap met Michael Jackson. 

Meer over