Britney Spears in Amerikaanse The X-Factor + UPDATE

11 maart 2012 11:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De Britse talentenjachtgoeroe Simon Cowell worstelt in de Verenigde Staten met tegenvallende kijkcijfers. Met het werven van Britney Spears voor het tweede seizoen van The X-Factor hoopt hij er weer bovenop te komen.

In Amerika gaat het matig met de talentenjachten van Simon Cowell. Dat komt voor een deel door het succes de Nederlandse tv-tycoon John de Mol, die met het nieuwe seizoen van The Voice of America erg goede kijkcijfers scoort.

Voor The X-Factor moest Cowell op zoek naar nieuwe juryleden, nadat hij eerder Paula Abdul en Nicole Scherzinger uit het eerste seizoen had ontslagen.

Er waren al veel speculaties, Cowell is publiekelijk erg lovend geweest over Britney Spears, maar nu lijkt de deal dan rond te zijn. De zangeres zou $10 miljoen krijgen om als jurylid op te treden. Heel wat meer dan de $2,5 miljoen die Paula Abdul vorig seizoen kreeg. Wanneer het doorgaat keert Britney terug op tv: ze werd bekend als een van de kindsterren van het tv-kanaal van Disney. 

Veel geld
Britney zou evenveel gaan verdienen als Christina Aguilera, die in The Voice of America zit. Jennifer Lopez zit daar nog iets boven. Zij zou $12 miljoen hebben gekregen voor American Idol. Veel geld natuurlijk, maar nog niets vergeleken met het gerucht dat Beyoncé maar liefst $500 miljoen zou kunnen verdienen als jurylid van een talentenjacht van Cowell.

Update 10 maart 2012
Zijn het geruchten of is het waarheid? Britney zou het bod van $10 miljoen afgeslagen hebben en het dubbele vragen. Omdat ze, net als bijvoorbeeld Celine Dion, haar eigen show in Las Vegas zou kunnen krijgen. En dan komt het geld pas echt met bakken tegelijk binnen. Wat gaat er gebeuren? Zender FOX heeft snel een topnaam nodig, met de hete adem van NBC's The Voice of America in de nek. 

Helemaal zonder gevaar is de onderhandelingstaktiek van Britney niet. Er zijn meer juryleden in the picture: Janet Jackson (heeft al afgeslagen, maar wie weet) en verder is er sprake van LeAnn Rimes en Avril Lavigne.

Meer over