Britse fans boos over nieuwe MasterChef

Een enorm succes was het kookprogramma MasterChef (in Nederland uitgezonden door RTL 5) al. Toch besloten de makers om de simpele realityshow nog een beetje op te pimpen. Maar dat is de kijkers in het verkeerde keelgat geschoten.

MasterChef heeft ineens veel meer weg van een talentenjacht à la X Factor dan van een serieuze kookwedstrijd.

Juryleden John Torode en Gregg Wallace zitten net als bij X Factor plotseling achter een desk, het decor lijkt op een nachtclub en net als bij X Factor worden de familie en vrienden van de kandidaten ook onderwerpen aan (onzinnige) interviews.

Huilen
Bovendien moeten de kandidaten ellenlang wachten voordat ze te horen krijgen of ze mogen blijven of niet. Het gevolg is dat de amateurkoks de stress niet aankunnen en van ellende in huilen uitbarsten.

Ga toch koken!
Kijkers konden konden de nieuwe aanpak in ieder geval niet waarderen. De BBC werd overstelpt met klachten als deze: "Waarom hebben ze MasterChef veranderd in X Factor. Ik wil geen huilverhalen van kandidaten horen met muziek van Take That op de achtergrond. Ga gewoon koken!" en "Afschuwelijk. Waarom hebben ze het programma veranderd? MasterChef was zo populair omdat het format goed was. Alles klopte aan de oude versie."

In Groot-Brittannië is MasterChef al jarenlang buitengewoon populair. Voormalige winnaars van het programma schoppen het bijna allemaal ver als chef-kok.

Reageren