Britse scouting: The Stig is OK

Een autocoureur die wordt geëerd door de Britse scouting? Dat is op zijn zachtst gezegd opvallend. Toch is het zo. Volgens de scoutingleden verdient Top gear's The Stig deze onderscheiding omdat hij in het beroemde autoprogramma veel sterren beter heeft leren autorijden.

Volgens de zeventienjarige Amy Brunson, lid van de scouting in Reading, bestond er bij haar medescouters nooit enige twijfel over wie dit jaar de onderscheiding verdiende. "The Stig leert veel sterren die te gast zijn in Top gear hoe ze beter achter het stuur zitten en inspireert daarmee ook jongeren om veiliger te rijden."

Helm
The Stig nam - geheel volgens traditie met helm - de onderscheiding in ontvangst. "We hebben een half uur met hem gepraat en al die tijd hield hij zijn helm op", aldus Amy. "Ook al was het bijna dertig graden! Het was soms wel raar, omdat je niet precies weet wanneer je hem in de ogen kijkt."

Identiteit
De identiteit van The Stig blijft dus onveranderd mysterieus, al heeft Amy wel iets meer over de coureur kunnen ontdekken. "The Stig is ongeveer 1,85 meter lang en hij is blank. Dat weet ik, omdat hij halverwege het gesprek zijn handschoenen uitdeed."


Een video van The Stig over wat hij het liefste doet: racen.

Reageren