Britse versie van The Voice ligt flink onder vuur

De Britse versie van The Voice heeft flink wat ophef veroorzaakt. Volgens een ingewijde zou de show doorgestoken kaart zijn, 2 juryleden zouden afspraken hebben gemaakt.

Alle ophef gaat vooral om de juryleden van The Voice UK. Zangeres Jessie J. Zou namelijk stiekem een afspraak hebben gemaakt met mede-jurylid Danny O’Donoghue. Deelnemers Letitia en Alex moesten het in de tweede ronde van de show tegen elkaar opnemen, maar Jessie wilde niet dat ze uit het programma zouden verdwijnen. Jessie liet Alex gaan en O’Donoghue nam de kandidaat gelijk op in zijn team. Dit seizoen kunnen juryleden namelijk kandidaten van elkaar ‘stelen’.

Kijkersbedrog

"Kijkers werden wijsgemaakt dat Jessie een moeilijke beslissing moest maken op basis van het duel, maar het was van tevoren al een uitgemaakte zaak", vertelt een ingewijde van de BBC aan The Sun.

Het is overigens niet de eerste keer dat het programma in opspraak is, eerder werd The Voice UK-tournee gecanceld omdat er te weinig kaarten waren verkocht. Ook wist de winnares Leanne Mitchell geen enkele hit te scoren.

Reageren