Britt Dekker mag 3 maanden niet twitteren

Britt Dekker en Ymke Wieringa zijn op dit moment begonnen aan hun wereldreis, die ze voor een nieuw programma voor RTL 5 maken. Omdat Britt nogal loslippig was over dit project, heeft RTL 5 haar een Twitter-verbod opgelegd.

"Het is heel simpel", zegt een woordvoerster van RTL 5, "Britt is nu met Ymke op wereldreis voor RTL 5 en ze mag niet zeggen waar ze naartoe gaat. Dat moet geheim blijven. En dus mag ze geen sociale media gebruiken."

De grens
"We kennen Britt: ze is een Twitter-fan. We kunnen dan wel voorwaarden scheppen waaronder ze wel over het nieuwe programma mag schrijven, maar waar ligt dan de grens? Natuurlijk mag ze wel contact opnemen met haar achterban - we hebben ook geen contract opgesteld of zo - maar ze mag gewoon niets zeggen over waar ze is en wat ze doet."

Zes mobieltjes
Opvallend is dat Britt heeft getwitterd dat ze wel zes mobiele telefoons zal meenemen, omdat ze in contact wil blijven met haar vriendinnen en omdat ze bang is dat ze haar mobieltjes nergens kan opladen.

Hond eten
Britt en Ymke zijn vanaf 15 februari tot begin april in het buitenland. Hoewel Britt nog niet heeft getwitterd welke plaatsen ze precies aan doet, heeft ze al wel onthuld dat ze elk werelddeel zal aandoen. Bovendien is ze bang dat ze hond of kat moet eten. Het ziet er dus naar uit dat de dames uit Echte meisjes in de jungle naar Azië zullen verkassen.

Er zit meer in
Dit is het eerste programma dat Britt en Ymke maken voor RTL 5 en wordt eind april uitgezonden. Bang dat iedereen tegen die tijd Britt-moe zal zijn, is RTL 5 niet. "We beginnen net!", lacht de RTL 5-woordvoerster. "We hebben net een jaarcontract ondertekend, omdat we echt vinden dat er meer zit in deze meiden. Met dit programma laten ze zichzelf ook op een andere manier zien. Ze horen nu echt bij RTL 5."

Meer over:

Reageren